2021 року частка агропродовольчої продукції у загальному експорті України зменшилася з 45% у 2020 році до 41%, зберігши при цьому лідерство у його товарній структурі, поінформував заступник директора ННЦ «Інститут аграрної економіки» академік НААН Микола Пугачов.

За його словами, характерною рисою минулого року для вітчизняного аграрного сектора економіки стала низка рекордів за обсягами постачання сільгоспсировини на закордонні ринки.

Знову за підсумками календарного 2021 року зафіксовано найбільші в історії України обсяги експорту пшениці – 20071 тис. т, м’яса птиці – 459 тис. т, заморожених ягід та інших фруктів – 76 тис. т, макаронних виробів – 38 тис. т, зазначив експерт.

За даними Державної митної служби України, за підсумками 2021 р. Україна експортувала агропродовольства на суму 27,9 млрд. дол. США, майже на 25% перевищивши рекордний показник 2020 року на 22,4 млрд дол. США. Таким чином наша країна четвертий рік оновила історичний рекорд аграрного експорту, констатував Микола Пугачов.

Share:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


Срок проверки reCAPTCHA истек. Перезагрузите страницу.