На даний момент в українських підземних газових сховищах близько 11,5 мільярдів кубічних метрів блакитного палива.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» планує в першому кварталі 2022 року отримати близько 3,3 мільярда метрів кубічних газу власного видобутку.

Про це у Верховній Раді під час Години запитань до уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«На цей момент у нас в сховищах газу близько 11,5 мільярдів кубічних метрів. За рахунок власного видобутку «Нафтогаз» планує отримати ще близько 3,3 мільярда метрів кубічних газу в першому кварталі 2022 року», — сказав він.

За словами прем’єра, він також очікує, що «Нафтогаз» цього року переломить тренд по падінню видобутку, який почався з 2018 року.

«Це один з головних показників ефективності, які ми ставимо перед керівництвом державної компанії «Нафтогаз», — сказав він.

Також він додав, що ТОВ «Оператор ГТС України» домовився про продовження гарантованих потужностей для транспортування природного газу з Угорщини в Україну до 30 вересня цього року, що дозволить збільшити можливості для закачування газу на наступний опалювальний сезон.

«З 1 січня 2022 року ми збільшили гарантовані потужності для імпорту газу в Україну майже на 30%, тепер їх загальний обсяг становить близько 35 мільйонів кубічних метрів на добу», — сказав він.

Share:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


Срок проверки reCAPTCHA истек. Перезагрузите страницу.