Всі хочуть знати правду – починаючи з працівників правоохоронних органів і закінчуючи подружніми парами. Проте іноді таке бажання являється настільки сильним, що без послуги поліграфа просто не обійтися. Проте клієнти часто цікавляться не тільки що на них очікує, а також, чи являється результат абсолютно правдивим.

За яким принципом функціонує?

Детектор брехні – це прилад, здатний фіксувати мозкову активність, серцевий ритм, кров’яний тиск і навіть імпульс шкірного покриву. Проаналізувавши дані показники він може зробити висновок чи каже випробовуваний правду.

Принцип роботи, на якому заснований поліграф, ґрунтується на тому, що коли ми говоримо неправду, то починаємо нервувати та хвилюватися. Саме це фіксує інструмент.

Подібна перевірка являється стресом навіть для людини, котра говорить правду. Тому під час тестування на поліграфі спеціаліст почне із запитань, мета яких – заспокоїти клієнта. Наприклад про те, який зараз день тижня чи яке його ім’я. Мозок відреагує зміною частоти дихання, пульсу, серцевого ритму.

Перевірка на поліграфі триває приблизно 2 години. В цей час поліграфолог ставить питання, котрі називаються суттєвими та несуттєвими. Вони задаються вперемішку. Питання другого типу не являються необхідними. Їхня функція – контролювати реакцію організму, так би мовити, визначити, якщо клієнт почне говорити неправду.

Перед тим, як почнеться тест на поліграфі поліграфолог має детально пояснити клієнту в чому полягає суть процедури. Також необхідно поцікавитися станом здоров’я та настільки комфортно людині. При дискомфортних умовах існує велика ймовірність, що детектор брехні видасть помилкові дані.

Як правильно пройти тест?

Необхідно знати, що не всі можуть пройти тестування. Є такі люди, у яких отримані результати швидше за все будуть хибними.

Послуги поліграфолога протипоказані при

  • Хворобах дихальної та серцево-судинної системи;
  • Стані наркотичного, алкогольного сп’яніння чи похмілля;
  • Вагітності. Психоемоційний стан у вагітної жінки нестабільний;
  • Больових відчуттях.

У всіх вищевказаних груп людей поліграф не зможе розпізнати правду і брехню через нестабільність фізіологічних реакцій.

Для початку необхідно зрозуміти, що якщо нічого приховувати, то немає сенсу нервувати. Хвилювання – основний ворог під час процедури. Коли Ви проходите тест на детекторі брехні та хвилюєтесь, пристрій помилково може сприйняти правду за брехню. Іще одне. Ті, кому в минулому була призначена перевірка на детекторі брехні рекомендують відповідати автоматично. Пояснюючи відповідь можна викликати певні суперечності, котрі пристрій прийме за намагання його обдурити.

Джерело: https://polygraph-kiev.com/

Share:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


Срок проверки reCAPTCHA истек. Перезагрузите страницу.