У Міжнародному валютному фонді хочуть створити новий трастовий фонд для сприяння країнам у досягненні стійкості та довгострокової стійкості (РСТ) на $50 млрд.

Про це повідомляє пресслужба МВФ.

«Пропонований трастовий фонд у розмірі $50 млрд може допомогти країнам з низьким доходом та вразливим країнам із середнім доходом підвищити стійкість до шоків платіжного балансу та забезпечити стале відновлення», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що критеріями фінансування трастового фонду потенційно відповідають майже три чверті країн-членів МВФ. До них відносяться всі країни з низьким доходом, країни, що розвиваються, малі вразливі держави, а також всі країни з середнім рівнем доходу, валовий національний дохід яких не перевищує $12 тис.

Підтримка в рамках РСТ спрямована на вирішення структурних проблем, що мають критичні значення для макроекономіки, пов’язані з серйозними макроекономічними ризиками для стійкості країн-членів, у тому числі пов’язаних зі зміною клімату, готовністю до пандемій та цифровізацією.

Отримати кошти із трастового фонду можуть країни, які мають пакет високоякісних заходів економічної політики, що відповідають цілям фонду, співпрацюють з МВФ за основною програмою, мають економічно прийнятні рівні боргу та достатній потенціал погашення кредиту фонду.

В МВФ пропонують 20-річний термін погашення кредиту та 10-річний пільговий період.

Сума грошей, яку країна зможе отримати з трасту, буде обмежена 150% квоти МВФ країни, але не більше $1,4 млрд.

Директорка Департаменту з питань стратегії, політики та аналізу МВФ Чейла Пазарбашолу та її заступниця Ума Рамакрішнан висловили сподівання, що цей трастовий фонд за підтримки країн-членів та міжнародних партнерів буде затверджений Виконавчою радою МВФ під час Весняних нарад і запрацює повною мірою до кінця року. 

Share:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


Срок проверки reCAPTCHA истек. Перезагрузите страницу.