Кожного літа в обласному центрі гостро стоїть питання із дозволами на купання у місцевих водоймах. І щороку одне і те ж… А ви пам’ятаєте коли востаннє відповідними службами давався дозвіл на купання в кропивницьких річках? На нашій пам’яті дуже давно.

Редакція сайту Златопіль звернулася з інформаційним запитом до Головного Управління Держпродспоживслужби в області, щоб дізнатися. які ж пляжі в області мають дозвіл на купання?

Як з’ясувалося, їх небагато.

Тож купатися на Кіровоградщині можна лише в дев’яти  громадах:

Петрівська громада – 5 дозволених місць для купання, Гайворонська -1, Новоархангельська – 4, Олександрійська – 6, Приютівська  – 1, Світловодська – 2, Олександрівська – 1, Аджамська -1, Новоукраїнська – 1.

Як бачимо ні Кропивницького, ні хоча б району в цьому переліку немає.

Але народ це не зупиняє. Найпопулярніші пляжі міста – Новомиколаївський (Інгул) та Міськсад (Сугоклія) заповнені людом, особливо у вихідні. До речі табличок про заборону купатися тут немає. За інформацією, яку надали Суспільному, в річці Інгул рівень кишкової палички перевищує норму у 300 разів, у річці Сугоклія – у 56 разів. Що звісно є досить небезпечним сигналом, особливо для дітлахів, які пірнають з головою і буквально “п’ють” цю небезпечну воду.

До неприємностей ще додається характерний запах і мертва риба, яка плаває поруч з відпочиваючими. Не дуже приємне сусідство для водного релаксу…

Звісно добре, що посадовці та експерти нас застерігають від купання у міських річках, але хотілося б, щоб нарешті хоч один міський пляж зробили придатним для відпочинку на воді, адже не у всіх є можливість зануритися у морські хвилі. А літо швидко минає…

 

Share:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


Срок проверки reCAPTCHA истек. Перезагрузите страницу.