Кабінет міністрів повинен забезпечити підвищення зарплат військовослужбовців на 30% з 1 березня 2022 року.

Про це повідомляє «Апостроф» з посиланням на Указ президента України №53/2022.

Відповідно до цього указу уряд має довести до 20% від початку 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби України та Національної гвардії України.

Про що йдеться в Указі президента

З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість Зеленський постановив, що Кабінету Міністрів України в одноденний строк необхідно затвердити план заходів, передбачивши таке:

  • з 1 березня 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ на 30% та доведення до 20% з початку 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців ДПСУ та Нацгвардії;
  • створення на основі діючих інформаційних ресурсів єдиної інформаційної платформи UАразом для забезпечення щоденного інформування населення про реальний стан безпекової ситуації, заходи, що вживаються для зміцнення обороноздатності держави, а також організацію належної інформаційно-роз’яснювальної роботи про діяльність державних органів з питань забезпечення безпеки громадян;
  • прискорення створення й функціонування системи територіальної оборони, належного ресурсного забезпечення заходів із підготовки громадян до національного спротиву.

Також цим указом президент України оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання. У цей день піднімуть Державний Прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах та о 10:00 виконають Державний Гімн України.

До того ж державні органи мають забезпечити своє належне функціонування, перебування посадових осіб на роботі та виконання ними обов’язків згідно із складеною присягою. Якщо будуть виявлені порушення, то будуть застосовуваться санкції в установленому порядку.

Звідки гроші на підвищення зарплат

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія на брифінгу після засідання своєї партії розказав, з яких джерел підуть кошти на підвищення зарплат військовим.

«Там буде перерозподіл. Частина грошей з інфраструктури, з доріг забирається, частина – ми внесли від Кабміну законопроект про підвищення ренти на газ…», – пояснив Арахамія.

Він стверджує, що в грудні минулого року з України вивели 12 млрд доларів. Маржа в цих операціях сягала 1200%.

«Половина з цих грошей – компанії, які займаються газовидобувною сферою», — підкреслив глава фракції.

Також Арахамія заявив, що є підготовлений законопроєкт, відповідно до якого «якщо в тебе маржа звичайна індустріальна, то ти в рамках тієї ренти, в якій ти зараз, якщо ринкова вартість газу більша за 400 доларів, то ти платиш подвійну ренту». Ці кошти планують витратити на сектор безпеки та імпорт газу, котрий необхідний зараз для НАК Нафтогаз, аби зберегти пільгову ціну для населення.

За словами Давида Арахамії, на підвищення зарплат треба більше 30 млрд грн.

Share:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


Срок проверки reCAPTCHA истек. Перезагрузите страницу.