З моменту відкриття ринку землі (на початку липня) в Україні було продано 4987 ділянок сільськогосподарського призначення. Такі дані у регулярному звіті опублікувало Міністерство аграрної політики та продовольства, повідомляє SEEDS.

Дозволи проводити угоди з купівлі земельних ділянок отримало вже 4473 нотаріуси. Ще 17 заяв від юристів перебуває на розгляді, а 592 у доступі до Державного земельного кадастру відмовили.

Варто зазначити, що темпи продажу паїв в Україні прискорюються. Так, якщо за весь червень було продано близько 2,9 тис. земельних ділянок, то з початку липня – вже більш ніж 2 тисячі.

Варто зазначити, що площі земельних паїв, а також вартість оренди та ціна одного гектара варіюється, залежно від регіону. Найбільші площі паїв у східних та південних областях. Так, середній розмір ділянки в Луганській області становить 8,8 гектара, в Запорізькій – 7,2, а в Миколаївській – 6,9. Найменші наділи на заході. Середня площа паю в Івано-Франківській області – 1,1 гектара, а в Чернівецькій та Закарпатській – 1,4 гектара.

Читайте також: Яка вартість оренди і купівлі землі у різних областях?

Розмір орендної плати поступово зростає. З кожним роком збільшуватиметься і вартість землі. Зараз найвища нормативна оцінка земель у Черкаській та Харківській області – більш ніж 32 тис. грн за гектар. Нижче цієї ціни землю продавати заборонено. Найдешевше ділянку можна придбати у Житомирській, Львівській, Волинській та Рівненській областях. Де нормативна вартість гектара нижча за 22 тис. гривень.

Share:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


Срок проверки reCAPTCHA истек. Перезагрузите страницу.