У Кропивницькому дитяча обласна лікарня отримала допомогу на суму п’ять мільйонів доларів від українців, які живуть у Сполучених Штатах Америки. Про це Суспільному розповів завідувач відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії Андрій Гутарєв.

Лікарня отримала скальпелі, голки, нитки, що розсмоктуються, дихальні контури, матеріали для обробки операційного поля, крапельниці, дренажі, інкубаційні трубки тощо – всього 38 ящиків.

Допомогу отримали від Українсько-Американської Культурної Асоціації штату Орегон Сполучених Штатів Америки.

Президент Асоціації Ігор Левків 29 років тому жив у Кропивницькому, навчався у технічному університеті. Сам виходець з Івано-Франківщини. Після еміграції до Америки живе у місті Портленд, штат Орегон.

Вирішив допомогти, бо коли жив у Кропивницькому, його діти лікувалися у цій дитячій лікарні.

Допомогу збирали дві українські біблійні церкви у Портланді та Культурна Асоціація. За словами Ігоря Левківа, долучилися півтори тисячі жителів штату. «З того часу, як в Україні іде війна, вихідці з України, жителі Портланда не стали осторонь. Про допомогу військовим розповідали під час богослужінь, збирали цю допомогу і відправляли. Потім вирішили, що потрібно допомогти і дітям».

Share:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


Срок проверки reCAPTCHA истек. Перезагрузите страницу.